Lurer du på om

Sommeren 1993 satte Manchester United ny overgangsrekord i Storbritannia da de la 3,75 millioner pund på bordet. Spilleren de fikk var 22 år gammel. Han hadde spilt i den irske amatørligaen til han var 17, og mange undret seg over at han hadde steget så fort i gradene. Hans navn var Roy Keane. Lurer du på om det ble en god handel fulgte du ikke nøye med på Premier League de påfølgende 10 årene. Slik jeg ser deg var Keane den dominerende skikkelsen i serien i de fleste av de sesongene. Han var en kriger, en leder, en inspirator. Han kunne knekke selv de mest feterte motspillere med et blikk. H

Styrke og svaghet!

vis ikke det nyttet gikk han hardere til verks. Keane var en gutt som kunne takle så det smalt. Lynnet hans var en styrke og en svakhet. Krigerhjertet gjorde ham – og United – til tider uovervinnelig, men han bikket til tide over. Han fikk mange røde kort, og gikk blant annet glipp av Champions League finalen i 1999 grunnet karantene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *